Thursday, September 25, 2008

Bezpečnostné tipy od spoločností Google a AARP

Čoraz viac a viac sa starší Američania prihlasujú na internet, aby mohli zostať v kontakte so svojou rodinou a priateľmy, surfovať po webových stránkach a blogoch, zdielať fotky, prehliadať si videá alebo spustiť internetový biznis. Tak isto ako všetci užívatelia internetu, aj oni môžu naraziť na nebezpečnú činnosť v podobe rôznych vírusov alebo malwarov.
Práve preto spoločnosť Google v spolupráci s AARP zahájily nové video série, ktoré poskytujú ľahko pochopiteľné rady a tipy ako zostať pri práci s internetom v relatívnom bezpečí. Zahrňuje napríklad odkazy na nastavenie súkromia albumov s fotkami, ktoré sa zdielajú online, konfigurácia firewallu pre ochranu svojho počítača, voľba bezpečných hesiel pre svoje online účty alebo vyhnutie sa podvodom typu phising. Ak rozumiete po anglicky, môžete si prehliadnuť videá na
serveri YouTube (The Google Privacy Channel) ako aj na stránkach spoločnosti AARP.
Tu sa môžete pozrieť na prvé video:


Dúfajme, že sa pomocou rád z týchto videí aspoň trochu zvýší povedomie, aká je v dnešnej dobe bezpečnosť na internete dôležitá. Aj keď môj názor je, že to pravdepodobne neosloví ľudí dostatočne na to, aby celkovo bezpečnosť nebrali na ľahkú váhu.

Zdroje: googleblog & webpronews

No comments:

 
website stats
Contact: iwebprotected@gmail.com
(CC) 2008 WebProtected by #Kenny